Ειρήνη Ναλπαντίδου

Αισθητικός - Κοσμητολόγος

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Είναι η πιο σημαντική αισθητική περιποίηση

Ο βαθύς καθαρισμός αποδεσμεύει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα, κερατίνη και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντας την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία και αντιγήρανση.

Σαν βασικό αποτέλεσμα ξεμπλοκάρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και τη συντηρεί σε μια ισορροπημένη, υγιή κατάσταση. Έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και τη μέγιστη διεισδυτικότητα των καθημερινών μας καλλυντικών σκευασμάτων.

Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι το σμήγμα κάποια προβλήματα ορμονικά, το στρες, η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι κλιματολογικές συνθήκες, είναι λίγα από τα αίτια που προκαλούν διαταραχή στην έκκριση του σμήγματος...
Το σμήγμα σε φυσιολογικές ποσότητες δεν βλάπτει την επιδερμίδα μας αλλά δυστυχώς η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια πάθηση υπερέκκρισης σμήγματος που λέγεται σμηγματόρροια.

Το περιττό σμήγμα εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί διάφορες μολυσματικές βλάβες όπως, μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.

Κατά μέσο όρο βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά.. Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις που ο βαθύς καθαρισμός συνίσταται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα αν αυτό καθοριστεί από την ειδική αισθητικό μέσα στα πλαίσια κάποιας θεραπείας.